Nissan overweegt 'premium' Qashqai

nissan-qashqai-premium-concept_02

Nissan ziet het net zoals Ford en Renault zitten om een nieuwe top-of-the-line-variant te lanceren in haar gamma. Specifiek zou er daardoor een soort van Qashqai Tekna+ ten tonele verschijnen met een knappere afwerking en misschien zelfs autonome technologie. Of je daardoor 'premium' Duitsers aan de kant moet laten staan?

Nee, ook wij zijn geen fan van heel het 'premium'-gedoe. Want in principe is het niet meer dan een woord dat misbruikt wordt door de marketingjongens. Toch geilen automerken er op zoals 18-jarigen op de Google-afbeeldingen van Jennifer Lawrence. Daarom ook dat je sinds kort bij Renault de 'Initiale Paris'- en bij Ford de 'Vignale'-lijn terugvindt.

Japanse partner van Renault, Nissan, ziet het eveneens zitten om zo'n hogere uitrustingslijn het leven in te roepen. De Qashqai zou daarbij het eerste product worden, dit omdat de huidige hoogste uitvoering (Tekna) al best veel aangevinkt wordt door kopers.

nissan-qashqai-premium-concept

Niet die van je buur

Het uiteindelijk doel is natuurlijk om er voor te zorgen dat je niet met dezelfde Qashqai als je buur rond toert. Denk dan aan specifieke uiterlijke kenmerken en een opgewaardeerd interieur met fijnere materialen. Tegen 2017/2018 zou Nissan trouwens haar eerste autonome technologie willen lanceren in een productiemodel. Het is dus niet onlogisch dat de 'Premium Qashqai' daar van geniet.

nissan-qashqai-premium-concept

Begin dit jaar toonde het Japanse merk al een eerste hint naar deze uitvoering in de vorm van de Qashqai Premium Concept.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
johnny 20:26
afbeelding van johnny

Bij Ford noemen ze dit 'Vignale.'

Ik vind het ook maar niks.

B4 22:39
afbeelding van B4

Nu de Initiale Paris reeks bij Renault bestaat al jaren hé, begon al bij de Safrane Phase II enzo, en daarvoor had je de Baccara die zelfs al terug te vinden was bij de 5 en 25.

Nu een premium Qashqai lijkt mij al wat. Het is geweten dat de luxe modellen van deze en ook de X-Trail zeer goed verkopen. Het standaard panoramische dak van de Qashqai werd een optie omdat de leverancier de bestellingen gewoon niet kan volgen... De luxe versie's zouden momenteel een dubbel zolange levertijd nodig hebben als de meer basic uitvoeringen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws