"Seat komt met elektro-SUV"

seatmarbella4x4

Als we de jongens van Automarket.ro mogen geloven, heeft Seat binnenkort nog een nieuwe SUV in de toonzaal staan. En niet zomaar eentje, wel eentje met een elektromotor.

Volgens de Roemeense website werkt Seat aan een kleine crossover die in het gamma een plekje mag vinden net onder de pas geïntroduceerde Ateca. Seat zou deze wagen gaan bouwen op het platform van de Seat Mii (en VW up/Skoda Citigo). Een elektromotor zou voor de aandrijving gaan zorgen en een range van 200 km staat op het menu.

Verder wil Seat het simpel houden, een revival van de 'Marbella'-naam voor het model is dan ook niet veraf. De Marbella was destijds Seats no-nonsens afgeleide van de Fiat Panda. Kopers zouden een aanbetaling doen, en maandelijks voor onderhoud en verzekering betalen. Aan het eind van het contract zou de wagen kunnen worden ingeruild voor een recenter exemplaar.

Als we de bron mogen geloven, laat Seat de nieuwe SUV nog dit jaar zien op het autosalon van Parijs, om in de eerste helft van volgend jaar op de markt te verschijnen.

In afwachting van de nieuwe, schotelen we je nog even deze knotsgekke promovideo van de originele Marbella voor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws