Volkswagen heeft antwoord op BMW i3 (bijna) klaar

2016-vw-budd-e-3

Na het dieselgate schandaal maakte Volkswagen bekend zwaar te zullen investeren in elektrische auto's. Hun eerste bewijs daarvan zou in Parijs staan, in oktober dit jaar.

Volgens de Duitse pers zal Volkswagen klaar zijn met haar antwoord op de BMW i3 op het autosalon in Parijs, in oktober. Het model zou NUVe gaan heten en gebouwd worden op het MEB chassis. Het platform werd dit jaar op CES voorgesteld in het BUDD-E concept (foto). Het platform laat toe de batterijen gespreid over de gehele vloer te plaatsen, waardoor er binnenin meer ruimte vrij blijft.

Volkswagen zegt dat de range groter zou zijn dan die van de i3. Maar ze zeggen er in dezelfde adem ook wel bij dat hij pas in 2019 commercieel beschikbaar zou zijn. Tegen dan heeft BMW alweer drie jaar extra ervaring in elektrische auto's en zullen zij ook weer iets verder staan, of dat hopen we toch.

In totaal zullen er zes concepten gebouwd worden op het MEB platform waarvan er vier allicht de productie zullen halen.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 11:48
afbeelding van Adriaan

Ik begrijp dat niet, in oktober is het product "klaar", maar pas beschikbaar in 2019, kondig dat ding dan pas aan in 2019, ik zie het nut echt niet van nu veel poeha te maken rond een product dat pas uitkomt, wanneer de hele hype, heisa en aandacht al lang is gaan liggen.
En wat hoop ik dat ze die meer gaan baseren op het T1 concept dat ze begin dit jaar hebben uitgebracht.

Pieter A. 13:00
afbeelding van Pieter A.

Hun concept zou dan klaar zijn. Nog niet de productievariant.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws