Next-gen Toyota Supra met BMW blok?

toyota-ft-1-concept_01

Voor de GT86 deed Toyota beroep op het boxerblok van Subaru, de spirituele opvolger van de Supra krijgt waarschijnlijk een BMW-motor aan boord. Toyota, kunnen jullie zelf nog wel sportieve motoren bouwen?

Het is die tijd van de maand weer. Nee, dan hebben we het niet over 'die tijd van de maand' waar je maar beter op eieren loopt, wel over het scheutje Supra-nieuws dat uit de kieren der geruchtenland lekt. Wat zeggen ze deze keer mijnheer? Dat de nieuwe Toyota Supra gebruik zal maken van een BMW-blok. De Supra, een Japanse sportwagen, weet je wel.

Geheel onwaarschijnlijk is dat gerucht niet, want eerder kwam al naar boven dat Toyota en BMW een handtekening hebben gezet onder de gezamenlijke ontwikkeling van een nieuwe sportwagen/roadster. Bij BMW wordt dat de opvolger van de Z4 (Z5?), bij Toyota, tja... iedereen gokt op Supra, al weten ze het waarschijnlijk bij Toyota zelf nog niet. Nu goed, beide wagens zouden alvast op een nieuw ontwikkeld platform van BMW gaan staan dat ten volle gebruik maakt van lichte materialen zoals CRFP.

Waardoor het voor BMW natuurlijk makkelijker is om het chassis te ontwikkelen met een BMW-blok in het achterhoofd. Toyota zou die set-up dan gewoonweg overnemen. Nu ja, niet helemaal. Want de Japanners gaan er hun eigen elektrosausje overgieten. Denk aan twee elektromotoren die de voorwielen aandrijven, terwijl de benzinemotor de kracht naar de achterwielen stuurt.

Enfin, het laatste is nog niet gezegd over deze 'Z5/Supra-combo'

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws