Seat Ibiza met meer grondspeling is Seat Arona

seat_arona

Na de Volkswagen T-Roc en Skoda Karoq krijgt ook de Spaanse tak van de Volkswagen group een compacte cross-over die zich plaatst onder de Seat Ateca.

Na de lancering vorig jaar van de Seat Ateca, de eerste echte crossover van het merk, komt er nu een nieuwe crossover die zijn technische basis deelt met de Seat Ibiza. Kunnen we daaruit afleiden dat de Seat Arona een Ibiza-op-stelten is? Op het antwoord zullen we nog moeten wachten tot het autosalon van Frankfurt later dit jaar, waar de Arona zijn publieksdebuut krijgt. Er zijn al wel enkele plaatjes de wereld in gestuurd dankzij de Facebookpagina MQB-Coding & Retrofit.

seat-arona

Stadswagen

Aangezien de Arona dezelfde techniek gaat delen als de Ibiza kunnen we gerust stellen dat de wagen beschikt over het MQB-platform waar heel wat VAG-producten de laatste jaren gebruik van maken. De wagen zal ongetwijfeld verschillende afwerkingsmogelijkheden hebben zoals een sportief FR-pakket en een ruigere aangeklede versie voor mensen die dan toch de stad uit durven. Echt gaan offroaden zal niet mogelijk zijn omdat de kans zeer klein is dat er een vierwielaangedreven versie zal komen. Voor de looks moet je hem alleszins niet laten staan, in onze ogen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie