Porsche overweegt vertrek LMP1: Einde in zicht?

porsche-919-lemans-racer

Interne stemmen bij het merk uit Stuttgart spreken van een vertrek uit de LMP1-klasse van het World Endurance Kampioenschap. Vertrekt Porsche, dan zal enkel Toyota nog overblijven in de koningsklasse van de langeafstandraces. Slecht nieuws voor de topklasse van de FIA.

Je moet vlak na de eeuwwisseling kijken om de hoogdagen van de LMP1-klasse in het World Endurance Kampioenschap tegen te komen. De klasse voor 'prototypes' kende toen klinkende namen zoals Aston Martin, Lister, Peugeot, Acura en Audi. Teams die één voor één afvielen om de focus op andere klassen te richten. Audi, die gaven er vorig jaar nog de brui aan. Met dank aan de interne crisis bij de VAG-groep en uiteraard de terugkomst van Porsche sinds 2014 in de klasse. Want het Duitse merk rijft de éne na de andere overwinning binnen tijdens de 24u van Le Mans. De bekendste etmaalrace in onze contreien.

Wegens nog onbekende redenen overweegt nu ook Porsche uit de klasse te stappen. Het is te zeggen; momenteel gaat het merk over de beslissing om het programma nog in stand te houden na 2018. En gek genoeg stuit dat wat op weerwerk. Hoe dan ook, eind deze maand moeten de hoge piefen bij Porsche de beslissing hebben genomen. Stapt het merk uit de klasse, dan blijft enkel Toyota nog over als volwaardige speler. En tegen jezelf racen, dat is nu ook niet alles. Het einde van LMP1 in zicht voor nieuwe regels in 2020 meer teams kunnen lokken? Het zou wel eens kunnen zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws