Porsche volgt Volvo: denkt aan dieselstop

porsche-diesel

De toekomst van diesel-Porsches hangt aan een zijden draadje, want het merk uit Stuttgart overweegt de ontwikkeling stop te zetten en volop voor benzines, plug-ins en elektrische modellen te gaan.

Een dieselmotor in een Porsche, volgens puristen is het nog steeds een roetzwarte pagina in het familieboek van het bedrijf. Die puristen kunnen nu alvast in hun handjes wrijven, want het ziet er naar uit dat de dieselmotor maar een kort hoofdstuk zal uitmaken van de gehele Porsche-saga. Het bedrijf overweegt namelijk om - net zoals Volvo - het te houden bij de huidige generatie diesels en de zelfontbrander daarna een stille dood te laten sterven.

Die beslissing zal evenwel pas binnen een jaartje of twee worden genomen, wanneer het merk haar motorenstrategie voor de toekomst uitwerkt. Al is het geen geheim dat de Duitsers werken aan een uitbreiding van hun elektrische modellen. Denk dan aan meer plug-invarianten maar ook een compleet elektrische sedan. Voor dat laatste model investeerde de sportwagenbouwer alvast dik 1 miljard in haar hoofdfabriek in Stuttgart. Een 911 turbodiesel zal je dus niet meer moeten verwachten, al kunnen de dagen van de Cayenne diesel met een sprinttijd van 9 seconden ook geteld zijn.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws