Komt Toyota in 2022 met elektrische wagen?

rijtest-toyota-prius-phv-2017_02

Eén van de grootste ecoridders op aarde... zonder een puur elektrische wagen in het gamma, Toyota. Daar zou tegen 2022 verandering in kunnen komen, dankzij de implementatie van een solid-state batterij en een range van +1.000 kilometer.

Groene rakkers daar bij Toyota, dat staat buiten kijf. Al zag het eigenzinnige merk nooit plaats voor een compleet elektrische wagen in het gamma, buiten wat proefprojectjes in Californië en Grenoble. Wel ziet het een heil in gerief op waterstof. Sinds vorig jaar is er echter de ommezwaai, misschien wel dankzij de ontwikkeling van een solid-state batterij. In mensentaal: een batterij die drie keer zo potent is als de lithium-ion exemplaren die we nu kennen en op minuten kan opgeladen worden.

Het maakt alvast dat volgens de laatste geruchten Toyota in 2022 haar puur elektrische wagen zal uitbrengen. Pakt die uit met zo'n solid-state batterij, dan mag je de range die we van huidige modellen kennen gerust maal drie doen. Waardoor we dus misschien wel over +1.000 kilometer aan range spreken. Nu komen we ergens, Toyota.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Connie Vroegop 23:56
afbeelding van Connie Vroegop

+1000 km range en in een minimum van tijd opgeladen, daar zitten we op te wachten!

André-Marie Ampère 11:10
afbeelding van André-Marie Ampère

Opladen in enkele minuten?
Ik stel me toch wat vragen bij de benodigde stroomsterktes om batterijen op te laden met zo'n capaciteit... hoeveel wagens gaan er zo tegelijkertijd kunnen laden?

DH 23:15
afbeelding van DH

1000 km catalogusrange bedoelen ze

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws