Verkast Audi Sport-baas Stephan Winkelmann naar Bugatti?

Stephan-Winkelmann-Bugatti

Update Kogel is door de kerk, Winkelmann vanaf 1 januari 2018 CEO van Bugatti.
Volgens de laatste geruchten in autoland zal de huidige baas van Audi Sport (lees: de RS-afdeling) verkassen naar Bugatti. Waardoor Stephan Winkelmann daar Wolfgang Durheimer mag vervangen.

De stoelendans binnen de Volkswagen Groep blijft maar aanhouden. Want de laatste roddel spreekt van een wissel bij de premiummerken bij de groep. Zo zou de befaamde Stephan Winkelmann richting Bugatti trekken om daar Wolfgang Durheimer te vervangen. Die Durheimer blijft evenwel nog ceo van Bentley. Jep, het blijft een familiebedrijf, VAG. Op termijn zou het evenwel de bedoeling zijn dat Winkelmann ook baasmans van Bentley wordt. Dat zou volgens het gerucht eveneens eind dit jaar gebeuren, alleen hebben ze bij Bentley aan Durheimer gevraagd om nog even post te houden tot de lancering van de Continental GTC volgend jaar.

Winkelmann was van 2005 tot 2016 CEO van Lamborghini. Sinds mei 2016 stond hij aan het roer van Audi Quattro GmbH. Winkelmann vond 'Audi Quattro GmbH' zo'n knullige naam voor de sportafdeling dat instaat voor de R8 en RS-modellen dat hij het prompt hernoemde tot Audi Sport. Eenmaal dat van de baan hield de Duitser zich bezig met de lancering van de R8 Spyder en RS 5 en de ontwikkeling van de aankomende achterwielaangedreven R8 en RS 4 Avant.

Klopt het gerucht en verkast hij naar Bugatti, dan zal hij moeten instaan voor de ontwikkeling van speciale modellen van de Chiron, zoals de Super Sport.

Update
Ondertussen heeft de Volkswagen Group zelf de machtswissel officieel gemaakt. Wolfgang Dürheimer (59) zal vanaf 1 januari 2018 zijn CEO-zitje van Bugatti afstaan aan Stephan Winkelmann (53).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws