Porsche geeft klanten wat ze willen

2016-porsche-911-r2

En dat is handgeschakeld en vrij ademend. Ja, zoiets als de gelimiteerde 991 R.

Maar deze keer ongelimiteerd en daarbij dus ook betaalbaar(der). Goed nieuws voor den grote hoop, minder nieuws voor de 911 R eigenaars die een behoorlijke hoeveelheid euro’s, dollars, ponden, … hebben achtergelaten bij Porsche om de laatste in zijn soort mee te krijgen en eventueel voor een nog hoger bedrag willen verpatsen. Zo heeft een Amerikaan een prijskaartje van ruim een miljoen op zijn 911 R geplakt wat bijna het tienvoudige is van zijn nieuwprijs.

2016-porsche-911-r

De smeekbede bij Porsche heeft dus geholpen om een wagen voor de echte puristen te creëren en die niet voor een enkeling beschikbaar te stellen. Achterwielaandrijving, handgeschakeld en niets turbogedoe zorgt voor het echte authentieke Porsche-gevoel. Wanneer deze 911 wordt geleverd is nog onduidelijk. Het zou kunnen in de huidige generatie van de 911, 991, maar de kans is groter dat deze er pas tegen de 992-versie gaat zijn die tegen ongeveer 2020 wordt verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
vanmanda 12:37
afbeelding van vanmanda

Ik begrijp het niet goed. De nieuwe GT3 kan je toch al kopen zonder spoiler, handgeschakeld en met de vrijademende 500pk sterke GT3 RS motor (9000 rpm)...
Wat wordt hier dan aangekondigd?

Lelievre Kenny 15:29
afbeelding van Lelievre Kenny

Vanmanda, klopt inderdaad. Deze is ook wel beperkte beschikbaar en heeft een behoorlijk stevig prijskaartje. Deze versie zou de klanten niet volledig zonder euries zetten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws