Geely wil Lotus doen mikken op Porsche en Ferrari

lotus_exige_430

Het ontbreekt Lotus' nieuwe eigenaar Geely alvast niet aan ambitie.

Afgelopen september finaliseerde het Chinese Geely de overname van het Britse Lotus. Daardoor kan de Chinese autobouwer, die ook Volvo in zijn portfolio heeft, stilaan aan de toekomst werken van het doorheen de geschiedenis financieel geplaagde sportwagenmerk.

Onder de vleugels van Geely wacht Lotus een financieel stabiele toekomst. En als het aan de Chinezen ligt mogen de Britten hun ambities flink bijschaven. Geely ziet Lotus van nature als een rechtstreekse concurrent voor het sport- en supercargeweld van Porsche en Ferrari, en zou die reputatie graag in eer en geweten herstellen.

Zonder twijfel bijzonder ambitieus. Zeker als we de huidige Elise, Exige en Evora line-up vergelijken met die van de Duitsers en Italianen. Maar qua rijplezier en focus heeft Lotus nooit moeten onderdoen, integendeel zelfs. We kijken dan ook al halsreikend uit naar wat Geely voor Lotus in petto heeft.

Van een regelrechte Porsche Macan rivaal tot een Ferrari 488 GTB rivaal, dankzij de injectie van vers kapitaal en technische know-how lijkt zo'n scenario plots dichterbij dan ooit. Wordt vervolgd.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie