Komt de Toyota Camry naar Europa?

2017_toyota_camry_06

Als we de geruchten mogen geloven wel.

Bij ons is de Toyota Camry nauwelijks bekend, maar aan de andere kant van de oceaan staat de populaire berline zowat synoniem met betrouwbare, grijze middelmatigheid. Ondanks dat suffe imago verkoopt de Camry er als zoete broodjes en staat het model jaar in jaar uit bovenaan de verkooplijsten. Maar afgelopen jaar veranderde Toyota het geweer van schouder. De nieuwe Camry heeft komaf gemaakt met zijn grijze looks en ziet er plots een stuk spannender uit. Zowel aan de buiten- als binnenkant. Verkooptechnisch was daar nochtans niet meteen een reden toe.

2017_toyota_camry

Een ingreep die nu mogelijks te verklaren valt door de plannen voor expansie. Bij ons loopt de Avensis, de opvolger van de al even grijze Carina, intussen op zijn laatste benen en over een rechtstreekse vervanger is het voorlopig stil. Dat Toyota de Avensis nu door de Camry zou vervangen is niet eens zo ver gezocht. Ook al zou dat impliceren dat een breakversie daarmee tot het verleden hoort.

2017_toyota_camry

In de VS is de Camry met relatief zware benzines verkrijgbaar zoals een 2,5-liter viercilinder en een 3,5-liter V6. Voor de Europese markt zou vooral de hybrideversie in aanmerking komen. Die maakt gebruik van een 176 pk sterke 2,5-liter viercilinder benzine gekoppeld aan een batterij en een CVT-automaat. Daarmee haalt de sedan een opgegeven gemiddeld verbruik van slechts 4,5 l/100 km.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Gunter 07:55
afbeelding van Gunter

Laat maar komen ziet er prachtig uit ,en veel sportiever als vorig model . Heb nog met een camry gereden als die nog ingevoerd werd in Belgié,reed prachtig en was onverslijtbaar .

Luc Kumps 19:19
afbeelding van Luc Kumps

Mijn Camry uit 1992 (625.000km) rijdt nog steeds uitstekend maar indien deze versie hier verkrijgbaar wordt dan mogen ze alvast een rode hybride reserveren voor mij.

Jürgen Depoorter 12:00
afbeelding van Jürgen Depoorter

Mijn Toyota-dealer heeft het deze week bevestigd, de Camry komt naar Europa. Voorlopig niet in break, maar ik hoop er wel op.

Uw reactie