Volvo Gent als productiesite voor Lynk & Co weer wat dichter

lynk_co

Als Lynk & Co de overstap naar Europa waagt zal zusterbedrijf Volvo haar met open armen ontvangen. Meer nog, de CEO van Volvo biedt meteen Gent aan als mogelijke productiesite. Belangrijk nieuws voor de Belgische auto-industrie.

Dat nieuws wist zakenblad Bloomberg te vertellen na een gesprek met Hakan Samuelsson, de CEO van Volvo. Hij gelooft er namelijk in dat Volvo het Chinese Lynk & Co kan helpen met een Europese productie en wees meteen de vinger naar de productiesite in Gent. Meer nog, Samuelsson laat terloops vallen dat het Lynk & Co goed zou doen om in Europa te produceren, om de reputatie van het merk een boost te geven.

Lynk & Co?

Moet je nu compleet uit de lucht vallen, Lynk & Co is een Chinees automerk dat onder dezelfde paraplu als Volvo vertoeft, die van Geely. Eind vorig jaar begon het automerk de verkoop van haar 01, een compacte crossover die samen met Volvo werd ontwikkeld. Het stiefbroertje bij Volvo van die 01? Dat is de XC40. Jawel, Volvo's nieuwste XC die in Gent wordt in elkaar geschroefd.

Gezien de gelijke componenten (van architectuur tot motoren) is het niet eens zo onlogisch dat als Lynk & Co naar Europa komt in 2019, Volvo Gent de modellen in elkaar mag schroeven. Zeker omdat eerder Lynk & Co zelf ook al liet weten iets te zien in Volvo Gent.

lynk_co
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
andre123 16:42
afbeelding van andre123

ik zou nooit een chineese auto in overweging nemen.
het plaatje veranderd met een label made in europe of made in belgium maar dan moet er ook een deugdelijk onderdelenverdeelcentrum bijhoren.

Yvesw 16:56
afbeelding van Yvesw

Andre123: Zoals in het artikel; hij deelt zijn fundamenten met de XC40, dus zo Chinees is 'ie nu ook weer niet. Maar inderdaad, eerst een dealernetwerk natuurlijk.

andre123 19:37
afbeelding van andre123

zelfs al deeld hij met volvo,no made in china.
er verdwijnt al genoeg naar ginder.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws