Hier gaan we weer: Mazda MX-5 binnenkort met 181 pk?

mazda-mx-5-update

Net zoals de hyperrijken dromen van meer poen en tv-adepten van een tweede seizoen van Big Little Lies, dromen Autofans vaak van een MX-5 met meer pit onder de kap. Amerikaanse papieren lijken te duiden op een versie met 181 pk. Feit of fictie?

155 pk puurt de MX-5 uit zijn atmosferische viercilinder. In tijden dat sportwagens zonder verpinken 700 pk uitbraken klinkt dat als een miezerig cijfer. Alleen raden we iedereen aan eens een toertje te maken met de Japanse roadster. Meer nog, je zal grif toegeven dat de 131 pk vanuit de 1.5 ook al genoeg is om een smile op je gezicht te toveren. Er zijn alleen mensen die steeds meer willen. Waardoor er vanaf de lancering al geruchten zijn over turboversies en performantere inzendingen.

Een sprankeltje hoop voor die rakkers zou weer gevonden zijn, want in een berg papieren die Mazda inleverde bij de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration is er tussen pagina's tekst over het chassisnummer de melding van 'Net Brake Horsepower: 181'. Of in het Vlaams; een versie met 181 pk. Hoewel dit momenteel nog niets wil zeggen is het geen onrealistisch cijfer. Het Britse BBR weet ook al zonder turbolading 205 pk uit de 2-liter viercilinder te persen.

Daarnaast gaat Fiat momenteel met de veren lopen door een Abarth 124 Spider te verkopen met 170 pk. Het zou dus een mooie middelvinger van Mazda zijn om de 2-liter naar 181 pk te tillen. Vooral in de VS kan je met zo'n acties indruk maken. In België... koop je waarschijnlijk nog altijd beter de 1.5.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws