Audi SQ5 nieuwste WLTP-slachtoffer?

audi-sq5-2017_02

De WLTP-cyclus hakt er verdorie serieus in. Want na de BMW M3 en 7 Reeks op benzine wordt nu aangenomen dat Audi de SQ5 uit de cataloog heeft gehaald tot die geprepareerd is voor de strengere uitstootregels.

Bij het merk met de vier ringen loopt het verhaal dan iets anders - 'de productie van de SQ5 zit vol, vol, vol' -, volgens de Britse jongens van Autocar zou de waarheid net wat anders liggen. Het is te zeggen, de productielijn van de in Mexico geproduceerde SQ5 mag dan wel stevig vol zitten, Audi heeft besloten geen nieuwe bestellingen meer aan te nemen omdat ze vrezen dat de potent SUV in een slecht daglicht komt te staan onder de WLTP-cyclus.

Waardoor nieuwe klanten zullen moeten kiezen uit de stockwagens die het merk nog heeft staan en er geen zicht is wanneer Audi nieuwe door klanten bestelde SQ5's zal gaan bouwen. Meer lezen over de WLTP? Dat kan je HIER.

En even kijken naar een 'WLTP-vriendelijke' dragrace tussen een SQ5 en een Volvo XC60 T8? Dat kan je hieronder.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 09:43
afbeelding van Waxweazel

Zoals ik reeds gezegd had paar artikels geleden, er gaan veel slachtoffers vallen in de hogere segmenten met die nieuwe WLTP-cyclus.
Uiteindelijk zal men tot de conclusie komen dat de diesels toch nog steeds de "schoonste" brandstofmotoren zijn op deze moment...

Wim 16:07
afbeelding van Wim

hehe, dat zou nog wel eens kunnen wax :)

Benny 23:30
afbeelding van Benny

Eerlijk gezegd snap ik het hele verhaal niet, de testen en metingen zijn voor iedereen hetzelfde en al zijn de metingen minder goed (is ook voor iedereen) waarom dan stoppen met de productie ?

Waxweazel 08:11
afbeelding van Waxweazel

Omdat het in die metingen niet enkel over verbruik of over uitstoot van CO2 gaat.
Er zijn nog andere criteria waar de testauto's moeten aan voldoen voor ze een goedkeuring krijgen om de baan op te mogen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws