Volgende Renault Clio RS aan Megane-krachtbron?

renault_clio_rs_16_concept

De 1.8-liter turbo zal natuurlijk niet mogen beschikken over zijn volledig potentieel om zijn grote broer niet aan te vallen.

In de wandelgangen van Renault wordt er al wild gespeculeerd over de nieuwe generatie Renault Clio RS. Later dit jaar krijgen we de nieuwe generatie Renault Clio ter onze beschikking en enkele maanden later zullen we ook de RS-versie mogen verwachten. De mogelijk krachtbron van de Clio RS zou de 1.8-liter turbo uit de Renault Megane RS kunnen zijn. In de Megane RS krijg je 280 pk voor je rechtervoet en een update tot 300 paarden kunnen we verwachten voor een hetere Trophy-versie. We zien de motor ook nog terugkeren in de Alpine A110 sportwagen waar hij 250 paarden in ontvangst heeft genomen, ook hier kan er een Sport-versie komen van 300 pk met daarbij minder gewicht.

renault_clio_rs_16_concept

Die gedachtegang is niet ver gezocht aangezien Renault in de vorige versie hetzelfde idee heeft toegepast op de Renault Clio R.S. 16 concept om te laten zien dat het wel kan. De kleinere 1.8-liter past dus ongetwijfeld onder de motorkap van de kleine bruut en zou wel makkelijk kunnen rekenen op 225 paarden. Hier is er dan ook nog mogelijkheid op een Trophy-editie van de kleine RS.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 09:31
afbeelding van Waxweazel

Toch maar een rare ontwikkeling van een 2.0 (turboloos) naar een 1.6Turbo en nu terug naar een groter blok, de 1.8Turbo.
Voor Renault een niet normaal traject aangezien zij ook sterk inzetten op downsizing. Maar tegenwoordig kan je alles verwachten met de nieuwe WLTP testen om de uitstoot toch maar volgens de norm te krijgen.

Wim 11:11
afbeelding van Wim

idd, dit ruikt naar WLTP ;)

suskewiet 14:20
afbeelding van suskewiet

upsizing is de nieuw trend :-)
Binnenkort opnieuw 2 liter atmosferisch !

Kevin 23:47
afbeelding van Kevin

Als da inderdaad zo zou zijn, zalig toch :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws