Gaan Mercedes en Volvo in de toekomst samen werken?

volvo-merc-c-klasse-fun

Moeten we geruchten in de wandelgangen geloven dan zijn Mercedes en Volvo voorzichtig aan het aftasten wat toekomstige samenwerkingsmogelijkheden zijn. Vooral op elektrisch vlak zou er wel eens schaalvoordeel vallen te halen.

Een kleine faits divers vorige maand met eigenlijk grote gevolgen in de auto-industrie; Li Shufu baas van Geely (en daardoor dus ook Volvo, Polestar en Lotus) werd de grootste individuele aandeelhouder van Mercedes. En kijk, er komen al geruchten naar boven dat Mercedes en Volvo stiekem aan het kijken zijn wat de samenwerkingsmogelijkheden zijn. Beide merken ontkennen de geruchten evenwel, al wil dat vaak zo veel zeggen als: 'Laat ons eerst even denken en daarna een strak persbericht opstellen.'

Enfin, een mogelijke samenwerking tussen Mercedes en Volvo dus, hoe kan die er uit zien? Daar wordt het wat troebel. Een C-Klasse met Volvo-snoet zien we niet meteen gebeuren, hoogstwaarschijnlijk gaat het eerder over technologieën die kunnen gedeeld worden. Een elektrisch platform bijvoorbeeld. Of waarom niet; autonome tech. Op dit moment allemaal geruchten, tot het persbericht in de mailbox valt, uiteraard.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 10:17
afbeelding van Carlos

Oh my dat is een lelijke auto :D.

Wim 11:40
afbeelding van Wim

ik vind hem nog wel knap :p Yves kan zo bij Volvo beginnen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws