Werkt Audi aan A4 Cabrio comeback?

audi-a4-comeback

De verkoop van de dakloze TT en A5 loopt zo traag dat het nieuwtje circuleert dat Audi van plan is beide rakkers te vervangen door één nieuw model. De terugkeer van de A4 Cabrio? In Duitsland geloven ze alvast van wel.

Op coupe-vlak zowat de knapste Duitsers die je op de kop kan tikken, de TT en A5. Laat dat echter een naar gevolg hebben, want klanten besluiten niet vaak om het dak er af te laten in de fabriek. Om je een idee te geven; vorig jaar verkocht Audi nog geen 4.000 TT Roadsters in Europa, de A5 Cabrio doet het marginaal beter met zo'n 7.400 stuks. Klinkt veel maar is een peulenschil als je de rest van de Audi cijfers er bij neemt.

Er moet dus iets gebeuren, daarvoor hoef je geen gesprekken van Audi af te luisteren. Want voor de reguliere klant varen TT en A5 in hetzelfde vaarwater. Het Duitse merk met de vier ringen zou alvast een oplossing hebben, als een soort van best of both worlds. Zo zou de vervanger opnieuw gebaseerd worden op de nieuwe generatie A3 maar wel de A4-badge achterop krijgen. Een badge die de A5 destijds afloste.

We blijven enkel nog achter met twee grote hamvragen;
• 1: Is hier überhaupt iets van waar?
• 2: Wat met de coupéversies?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 10:43
afbeelding van John

Geen cijfers van de A3 cabrio? Als je de A3 meetelt in het verhaal, dan vrees ik dat er weinig van in huis zal komen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws