Volgende Volvo S60 weert diesel

volvo-v60-leak

Paniek in leasingland, of gewoon de lopende trend? Volvo heeft alvast eerder te kennen gegeven dat ze geen diesels meer willen, en die politiek zou vanaf de S60 al gevoerd worden.

De V60 is al op het toneel verschenen, met de bekende D3 en D4 onder de kap, naast de T5, T6 en de T8 hybride. Geen reden tot paniek in leasingland, dus. Maar als het van Volvo afhangt, krijgen de grotere berlines binnenkort geen diesel meer onder de kap.

Vanaf 2019 wil Volvo alle nieuw te lanceren modellen enkel maar verkopen als mild hybrid, plug-in hybride of volledig elektrische uitvoering. Deze S60 is daar een eerste stap in. Hij komt eind van dit jaar nog op de markt, enkel voorzien van viercilinder Drive-E benzinemotoren, zoals je ze ook in de V60 ziet.

geschiedenis

Best een opvallende beslissing, als je weet dat de vorige generatie V60 nog een plug-in hybride op basis van een dieselmotor had, en Volvo in de jaren 80 bekendheid kreeg door het inplanten van quasi onverwoestbare dieselmotoren in hun modellen als de 240 en de 740.

volvo_244_gl_diesel

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie