Alpina ziet nog toekomst in diesel

alpina_xd3_biturbo

Terwijl veel fabrikanten de dieselboot verlaten zijn er andere die sterk geloven in de toekomst van de dieselmotor. Alpina is één van die diesel-believers en heeft daar ook zijn redenen voor.

Over diesel is de laatste tijd - zeg maar gerust jaren enorm veel te doen geweest. De NOx van een dieselwagen ligt aanzienlijk hoger maar de motoren ontwikkelen dan weer wel een stuk meer koppel. En dat koppel is handig in zware auto's om veel kilometers mee te malen. Denk maar aan de gewilde SUV's. Dat koppel, in combinatie met een algemeen lager verbruik, heeft de brandstof in het verleden enorm aantrekkelijk gemaakt.

Toekomstvisie

Hoofd van Alpina en ook zoon van de oprichter, Andreas Bovensiepen, heeft tijdens een interview met WhichCar duidelijk laten merken dat hij een toekomst in diesel ziet. Hij gelooft ook sterk dat zijn wagens voor het nieuwe WLTP-examen met glans gaan slagen. Bovensiepen bevestigt dat de allernieuwste katalysatoren en AdBlue-technologie een immense impact op de NOx-waarde hebben.

Verder krijgen we nog een heel opvallende opmerking van Andreas Bovensiepen. Hyrbidetechnologie is voor Alpina not done. Het maakt de wagen zwaarder en voor een sportieve wagen is dit alles behalve positief.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws