Land Rover werkt aan meest geavanceerd autonoom rijden

land_rover

De technologie van tegenwoordig staat niet stil en heeft ons al heel wat indrukwekkende dingen gegeven. Eén daarvan is het autonoom rijden, maar Land Rover gaat nog een stapje verder.

Land Rover is in zee gegaan met de universiteit van Birmingham en Myrtie Software om een heel ambitieus project te realiseren. Het Cortex-project moet de wagen instaat maken om autonoom te rijden tijdens off-road gebruik. Hiervoor gaan de drie 30 maanden lang samenwerken aan het project dat deels gefinancierd wordt door de Engelse Overheid.

5D

Het Cortex-project bevat nieuwe 5D-technologie die de wegen –of waar jij alleszins over wil- leest met behulp van beeld, geluid, radar en licht om zo de wagen voorbij elk probleem te loodsen. Dit maakt het ook mogelijk voor de SUV’s om zich aan te passen aan verschillende weersomstandigheden en daar ook gepast op te reageren. Regen, sneeuw, ijzel of mist zal dan geen probleem meer zijn voor de Land Rovers van de toekomst.

Het systeem zal als volledig of semi-autonome optie op de wagens te verkrijgen zijn. Geen nood voor de die hard-offroaders, het zal mogelijk zijn om het systeem volledig uit te zetten. Wij zien vooral de voordelen die het systeem kan aanbieden wanneer ons Belgenland weer door een sneeuwstorm - lees: 2 cm sneeuw - wordt geteisterd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 22:33
afbeelding van John

En binnen 10 jaar is de artificiële intelligentie zo slim geworden, dat je autonoom rijdende auto zelf plezier beleeft aan het driften in de sneeuw :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws