Nu ook Fiat, Jeep en Alfa Romeo niet naar Parijs

fiat-500x-parijs-2014_07

Het regent. Niet alleen buiten vandaag, maar ook afzeggingen voor het autosalon van Parijs. Vandaag is gebleken dat de FCA-groep niet aanwezig zal zijn. Of misschien een klein beetje.

Voor Fiat is dat niet veel nieuws, want ook in 2016 kondigde CEO Marchionne de afwezigheid van FCA op het salon van Parijs aan. En op de andere salons hadden niet alle merken iets bij dat de moeite was om in primeur te zien. Het nieuws dat er fikse besparingen worden doorgevoerd bij FCA, is waarschijnlijk deel van de aanzet voor deze beslissing.

veertien

Het is in die zin wel opmerkelijk dat het deze keer al het zoveelste automerk is dat te kennen geeft haar modellen niet te zullen tonen op een autoshow. Behalve intussen Opel, Nissan, Volkswagen, Lamborghini, Ford, Infiniti, Mazda, Mitsubishi, Subaru en Volvo komen nu dus ook Alfa Romeo, Abarth, Jeep en Fiat niet opdagen op de show. Vreemde hersenkronkel bij de Italianen; Maserati zal er dan weer wel staan.

Daarmee wordt de lijst van afwezigen intussen langer dan de lijst met merken die wel present tekenen. We vragen ons stilaan af wat de organisatoren met de vrijgekomen ruimte zullen gaan doen. Nochtans is het tweejaarlijks autosalon van Parijs vrij druk bezocht, in 2014 bezochten nog 1,2 miljoen mensen de beurs.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jos D. 09:00
afbeelding van Jos D.

Daar mogen we dan ook terecht fier op zijn. Zelfs de Nederlanders die toch veel commerciëler zijn ingesteld dan de Belgen, slagen er al jaren niet meer in hun eigen autosalon te organizeren.

Uw reactie