Kia Soul enkel verder als EV

kia-soul-ev-rijtest_22

Volgens bepaalde bronnen stopt Kia met de verkoop van de Soul die door fossiele brandstoffen wordt aangedreven. Eén en ander heeft te maken met het naderen van het einde van de levenscyclus.

Bij Kia was de Soul een vreemde verschijning, maar toch bleek hij veel kopers te kunnen overtuigen. De gek ogende stationwagon, lage terreinwagen of apart gevormde monovolume was er alvast eentje die je het hoofd deed draaien als je hem de eerste keer zag.

alleen stroom

Nu stilaan het einde van het leven van de Soul nadert, heeft Kia besloten de wagen enkel nog met alternatieve aandrijving aan te bieden. Zo blijft de Soul EV de enige beschikbare variant in Europa. Er zullen nog benzineversies en diesels gekocht kunnen worden, maar dat zullen slechts stockwagens zijn.

De grootste afzetmarkt voor de Soul EV vorig jaar was Duitsland, waar 3.000 exemplaren de showroom buitenreden. Al zou er wel een deel van die EV's per direct naar Noorwegen zijn uitgevoerd, enkel maar om de gemiddeldes voor de verkoop van elektrische voertuigen beter te spreiden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws