Is het over & out voor Alfa Romeo 4C Coupe?

Alfa-Romeo-4C-RIP

De Italianen lieten eerder al weten dat er in de toekomstige line-up van Alfa eigenlijk geen plaats is voor de eigenzinnige 4C. De dichte variant zou alvast volgend jaar uit de handel worden gehaald. De cabrioversie mag nog even verder vechten tegen zijn rivalen.

Op zich is het niet zo gek dat Alfa Romeo de 4C gaat uitfaseren, want de "Italiaanse Lotus" draait al weer mee van 2011, toen de 4C Concept het levenslicht zag. Twee jaar later mocht 'ie dan in productie als coupe, in 2014 volgde de Spider. Het verhaal zou echter dit jaar - deels - ten einde komen, want Alfa Romeo heeft het plan om vanaf volgend jaar de 4C Coupe uit de line-up te halen, waardoor enkel de cabrioversie nog blijft bestaan. Dat zou alvast Danny Britt, product manager van de 4C, hebben gezegd tegen media.

Geen groot verlies trouwens bij Alfa, want het merk heeft een rits aan performante modellen in de cataloog staan. Meer nog, de Italianen zouden tegen 2022 een GTV én een 8C op de markt gaan brengen, auto's die beter bij de huidige designtaal moeten gaan passen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws