Vliegt Devel Sixteen naar de geschiedenisboeken?

Devel Sixteen

Wat in 2013 startte als iets ambitieus - en laat ons eerlijk zijn: een beetje dikkenekkerig - zou nu wel eens een stille dood toegekend krijgen.

Ken je 'm nog? De Devel Sixteen is het tuig dat we leerden kennen in 2013 en is een hypercar waar de wereld nog nooit van had gehoord. De looks boezemen alvast wat angst in, in Gotham City was iemand zich al aan het opmaken voor zijn volgende Batmobile. De pk-wedloop zou een overwinnaar kennen dankzij niet minder dan 5.000 paarden. Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C, gevestigd in Dubai, ontwikkelde de Sixteen die beschikt over een V16 met vier turbo’s en een uiterlijk dat je kent van in de Gran Turismo-reeks.

Onrealistisch

Een sprint van 0 naar 100 km/u zou in 1,8 seconden gepasseerd zijn terwijl de top op 560 km/u zou liggen -die gekke Arabieren. In 2017 gaat Devel de samenwerking aan met Manifattura Automobili Torino die nu, volgens het Amerikaanse Road&Track-magazine, de samenwerking stop zet wegens “Mission Impossible”. De koeling van de V16, die vooral ontwikkeld is voor de dragstrip, lijkt een onmogelijk opdracht aangezien er geen enkel koelsysteem voldoende capaciteit kan bieden. Naast dat toch wel ernstig probleem zou de wagen ook neiging hebben om op te stijgen bij hoge snelheden dankzij de aerodynamica van de bolide. Dit krijgt nog een staartje. Of wordt het dan toch echt iets voor de redder van Gotham City?

Devel Sixteen

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 16:53
afbeelding van FLP

Verbaasd dit iemand? Zo kan ik ook een wagen lanceren, met allerhande ongelooflijke cijfers, om dan nadien eigenlijk pas te gaan nadenken over hoe dat daadwerkelijk kan bereikt worden.

Uw reactie