Werpt Audi 4-deurs TT in de strijd tegen Mercedes CLA en co?

audi tt 4deurs sportback

Volgens Britse media heeft Audi de beslissing genomen om de volgende generatie TT om te vormen tot een 4-deurs coupé om zo rechtstreeks de aanval te kunnen openen op de Mercedes CLA en op til staande BMW 2 Reeks Gran Coupé. Of anders gezegd; volgens die geruchten is de TT coupé dood vanaf volgende generatie.

Het merk met de vier ringen speelt al lang met het idee van een vierdeurs-TT. Zo was er vier jaar geleden al de TT Sportback Concept. Die auto zou volgens de rakkers van Auto Express nu groen licht hebben gekregen van de bestuursleden bij Audi. Kwestie van de Mercedes CLA van wat premium weerwerk te kunnen voorzien.

Interessanter wordt het gerucht echter door het feit dat Audi plot om de volgende generatie TT enkel aan te gaan bieden als 4-deurs coupé. Waardoor de huidige vormgeving (met twee deuren) over en out is na deze generatie. In hoeverre dat gerucht klopt is nog maar de vraag. Al heeft Audi natuurlijk al enkele jaren de A5 in haar gamma die de verkoop van de TT wat kannibaliseert.

audi tt 4deurs sportback

Welke beslissing Audi uiteindelijk heeft genomen, dat zullen we pas tegen 2022 zien, wanneer het merk hoogstwaarschijnlijk haar nieuwe generatie zal lanceren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws