Ford Puma-benaming keert terug

ford_puma_3

Ford is in de geschiedenisboeken gaan neuzen en vond Puma een mooie benaming voor één van haar nieuwe modellen. Maar die ken je nog ergens van.

Want in de jaren 90 waren de kleine sportieve coupés hip. En toen Opel met de Tigra kwam, had Ford de Puma als antwoord klaar. Geen slecht sturend karretje overigens, het was een beetje al het goeie van Ford bij elkaar op dat moment.

Fast forward naar dit jaar, wanneer Ford in de USA aankondigt dat ze een nieuw model uitbrengen. Een model onder de Ford Bronco. Voor de leek: dat is geen grote coupé, het was jarenlang de full-size SUV van Ford, nog voor het woord SUV echt werd gebruikt voor dat soort dingen.

ford-puma-crossover-2020

De Puma zou als concurrent gaan dienen voor de Jeep Renegade. De benaming werd alvast geregistreerd voor de Australische en Nieuw-Zeelandse markt. Althans, als we de patentaanvragen mogen geloven die [Go-Auto] op het spoor kwam. Dat wil niet zeggen dat Ford 'm alleen daar commercialiseert, want Ford heeft het patent voor de "Puma"-naam in Europa nog in bezit tot 2025. In Amerika hebben ze de rechten niet, al zullen die daar iets minder voor het grijpen liggen.

De Puma, of kleine Bronco zou het chassis met de Ford Focus delen

maverick

Wat de naamkeuze betreft, was Ford eerst uit op "Maverick", al had die aanvraag in Australië geen succes. De Maverick was in diezelfde jaren 90 de Europese SUV van Ford, in samenwerking met Nissan waar het model Terrano II genoemd werd.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Pieter E 21:11
afbeelding van Pieter E

Allez, ze gaan een Mitsubishike doen: heiligschennis plegen door de naam van een coupe op (alweer de zoveelste) SUV te plakken...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws