Geruchtenmolen: Lotus gaat in China produceren

Lotus

Het is zeker niet de eerste keer dat we deze berichten hebben zien voorbijkomen. Keer op keer krijgen de geruchten wat meer kracht bijgepompt.

Dit keer komen de geruchten van Reuters, die op basis van verschillende vacatures en documenten van Geely bevestigen, dat hetzelfde Chinese Geely 1,14 miljoen investeert voor een nieuwe fabriek in Wuhan, China. Geely gaat er zelf wagens produceren maar is ook de grootste aandeelhouder van Lotus.

Met een capaciteit van jaarlijks 150.000 wagens is deze site te groot om enkel voor Geely of Lotus te dienen. Wat de vermoedens nog verder aandikken is het feit dat er toestemming is om zowel elektrische, hybride als benzinewagens te produceren. Verder wil Geely het gamma van Lotus vergroten, maar ook de betrouwbaarheid een boost geven.

Britse trots

Het typisch Britse zal wel blijven bestaan aangezien het hoofdkantoor ongewijzigd blijft in het Engels Norfolk. Wat we mogelijk wel zien komen is een Lotus SUV –die al veel langer beloofd is- en zeker geen slechte zet zou zijn in de huidige markt. Al vragen we ons wel af hoe zo een lichtgewicht sportieve SUV er moet gaan uitzien.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie