Gerucht: Infiniti geeft de brui aan Europa

Infiniti Europa

Is het einde van Infiniti in Europa nakende? Een laatste rapport lijkt er alvast op te duiden. Waardoor het luxemerk van Nissan na een teleurstellende stint van 10 jaar zich mogelijks terugtrekt naar de VS, Japan en Rusland.

zelfs de PR- en marketingafdeling kan er geen doekjes om winden; Infiniti als merk in Europa is een complete flop. Met teleurstellende verkoopresultaten en auto's voor de Europese markt die niet aanslaan. Tien jaar geleden kwamen ze verkondigen dat ze het nieuwe Audi, Mercedes en BMW zouden zijn, anno 2019 komen ze nog niet aan de hielen van die merken qua verkoop en zichtbaarheid.

Een nieuw rapport van het Franse Auto Actu (Infiniti zit voor een groot deel gevestigd in Frankrijk) geeft te kennen dat Infiniti een vertrek uit Europa niet uitsluit. Of de verkoop moet significant de hoogte in, of Infiniti zal zich terugtrekken uit Europa. Even over die verkoop; bij de lancering van de Q30, hét Europese model voor het merk, werd vooropgesteld jaarlijks zo'n 40.000 exemplaren te slijten in Europa. In 2016 kwam het merk echter aan maar 8.453 verkochte exemplaren, tegen 2018 slonk dat getal al naar 3.000 stuks. Meer nog, vorig jaar lag de totaalverkoop voor het merk in Europa op amper 6.000 stuks.

Een vertrek uit Europa, het klinkt niet eens zo onwaarschijnlijk...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Jelledr 10:55
afbeelding van Jelledr

Zou jammer zijn. Ik vond hun modellen net wat meer variatie brengen in onze markt.

Ik snap het wel want velen vonden ze overbodig en bleven plakken aan het vertrouwde trio. Bmw, Mercedes en Audi. En wat Waxweazle zegt omtrent hun motoren klopt volledig.

Jammer maar toch wat aan zichzelf te danken. Het vergt lef om zich te vestigen in een markt waar de beleidshebbers enkel oog hebben voor hun eigen portemonnee. Indien het het zo doorgaat zullen er nog veel meer volgen. Op termijn krijgen we hier enkel nog groene soep voorgeschoteld maar blijven wij wel de melk voorzien.

user4580 10:26
afbeelding van user4580

Die Q30 ziet er niet uit en is bovendien nog te duur ook.

Germania 19:29
afbeelding van Germania

Als zelfs Lexus met spectaculaire technologie en kwaliteit hier amper voet aan de grond krijgt, weet je wel genoeg...
Infiniti heeft veel te weinig troeven om ernstig met de Duitsers te concurreren.
Geen dealers hebben helpt trouwens ook niet...

Uw reactie