Aston Martin Valkyrie krijgt nog meer paarden!

Aston Martin Valkyrie

Aston martin vermeldt met enige trots dat hun hypercar, de Valkyrie, nog een extra krachtupdate heeft gekregen. Want laten we eerlijk zijn, iets meer dan 1.100 pk is nu toch niet echt veel... Toch? Toch?!

Het moet toch echt een mooie wereld zijn achter de poorten van Aston Martin. Het prestigemerk weet ons alweer te verbazen en dan nog wel met dezelfde wagen waar ze het de vorige keer mee hebben geflikt. De Aston Martin Valkyrie liet het rijk van de supercars al voor wat het was en zette direct voet op het terrein van de hypercars.

Hoogtoerig

Laat dat niet voldoende zijn, want Aston Martin wil de kroon spannen met hun Valkyrie. Wat hebben ze dan nodig naast een waanzinnig uiterlijk? Correct, een hoop brute kracht. Ondertussen weten we ook exact hoeveel brute kracht de Valkyrie met zich meedraagt. De 6.5-liter V12, die in samenwerking met Cosworth is ontwikkeld, krijgt met behulp van elektrische ondersteuning een "best krachtige" 1.160 pk en 900 Nm koppel. Waarbij het maximum koppel vrijkomt rond 7.000 tpm en de motor verder brult tot 10.500 tpm.

Aston Martin Valkyrie

Aston Martin heeft naast de samenwerking met Cosworth ook de handen in elkaar geslagen met Red Bull Advanced Technologies en AF Racing om dit prestigieus project tot een goed einde te brengen. Hier zullen de 150 eigenaars alleszins heel tevreden over zijn. Nog iets waar ze best blij van zullen worden: de ontwikkeling van de Valkyrie blijft ook nu nog doorgaan om het onderste uit de kan te krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie