Jeep Gladiator komt in Europa voor kopers vechten

Jeep Gladiator

Eerder een onverwachte uitdraai van feiten dat deze Jeep Gladiator richting onze streken komt. Al is het altijd fijn om wat nieuw in Europa te verwelkomen.

Uit een gesprek tussen Autocar en Jeff Hines, hoofd van de Europese tak van Jeep, is gebleken dat Jeep plannen heeft om de Gladiator de oversteek van de grote oceaan te laten maken. Volgens Hines kunnen we de Gladiator in de eerste 6 maand van 2020 verwachten. Hij geeft toe dat het eerder een nicheproduct gaat zijn, maar dat klanten het idee geweldig vinden.

Stevig boeleke

Over motorkeuze is er nog niets geweten. In Amerika beschikt de Jeep Gladiator over een 3.6-liter V6 met 285 paarden en 353 Nm koppel en staat er een 3.0-liter turbodiesel in de planning met 260 pk en 600 Nm. Of de motor mee de oversteek waagt of dat Jeep de krachtbronnen van de Wrangler in hun Gladiator droppen is dan nog de vraag. De Wrangler kan bij ons rekenen op een 2.2-liter turbodiesel met 200 pk en 450 Nm, terwijl er ook een turbobenzine 2.0-liter is met 267 pk en 400 Nm koppel.

Jeep Gladiator

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Energy Allround Works 15:48
afbeelding van Energy Allround Works

Geweldig,
deze pickup zal het zeer goed doen met een 3.0 liter diesel in onze contreien.
Goede looks en een goed werkpaard.

Uw reactie