Toekomst Audi TT aan zijden draadje

Audi TT

Eens elke half jaar twijfelt Audi aan het bestaansrecht van haar TT Coupé en Cabrio in het huidige landschap. En jawel, we zitten weer in het twijfelkamp.

Over de geschiedenis van de Audi TT kunnen we verhalen neerpennen, al gaan we jullie daar van besparen. De eerste TT kende zijn marktintrede in 1998 waarna in 2006 de tweede generatie het levenslicht zag. Sinds 2014 is de huidige generatie in gebruik, maar op een vierde generatie zullen we best niet hopen. Een donkere dag voor de autowereld!

Dit wist het Engelse Autocar los te krijgen van Audi-CEO Bram Schot. Volgens Schot is er wel toekomst voor een icoon en die wagen staat er aan te komen, maar deze wagen zal geen directe opvolger zijn van de geliefde Audi TT. De hoofdreden voor de toekomstige dood van de TT is de elektrificatie van Audi die gefinancierd moet worden waardoor ze niet in elke land en elk segment aanwezig kunnen zijn. Niet gevreesd, de Audi TT heeft nog maar net een opfrissing gehad en daar moeten ze toch nog de komende jaren iets aan kunnen verdienen.

Geruchten rond het verdwijnen van de TT is bijna een gewoonte geworden, nu lijkt het echt over-en-out voor de kleine roadster.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws