PSA blijft op koopjacht: JLR op het oog

psa-uitbreiding

Met de overname van Opel leek de honger even gestild maar PSA blijft volop zoeken naar merken om op te slokken in het conglomeraat. Opperhoofd Carlos Tavares heeft de zegen gekregen van de machtige Peugeot-familie om op koopjacht te gaan. Binnenkort Land Rover of Fiat onder de PSA-vleugels?

Groeien of verzuipen, dat lijkt wat de tendens in autoland. Want met de heftige investeringen die er moeten gemaakt worden op vlak van elektrificatie, reductie van emissie en autonoom rijden kan je maar beter massa's auto's verkopen om de kosten te kunnen verspreiden. Dat is het succes van giganten zoals de Volkswagen Group en de Renault Nissan-alliantie. PSA wil liever ook niet verzuipen.

Uitbreiding op komst

Die Franse groep heeft momenteel al Peugeot, Citroën, DS en Opel in handen maar wil nog een merk op de kop tikken. Daarvoor kreeg de CEO van de groep, Carlos Tavares, zopas nog de zegen van de Peugeot-familie. Die familie is samen met het Chinese Dongfeng en de Franse overheid de grootaandeelhouder van PSA.

Volgens bronnen binnen het concern is Tavares volop op onderhandelingspad. Niet enkel om merken op de kop te tikken maar ook om samenwerkingen uit te werken. Samen sterk, zoiets. Al zijn jullie natuurlijk vooral benieuwd naar de nieuwe merken die mogelijk onder de PSA-vleugels komen te liggen.

Het zal je niet verbazen dat Fiat, Land Rover en Jaguar worden getipt. Drie merken die wat in het slop zitten in Europa. Alles lijkt er namelijk op te wijzen dat Fiat Chrysler Automobiles het Italiaanse Fiat liever kwijt dan rijk is en JLR geraakt maar niet over de dieselafkeer bij haar klanten. Hoe de zaken gaan uitdraaien is niet geweten maar de laatste keer dat het nieuws naar boven kwam dat PSA het plan had om een merk op de kop te tikken was de inkt nog niet droog of de deal met GM omtrent Opel kwam al naar buiten. Interessante tijden, zonder twijfel.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie