Gaat Lexus een busje bouwen?

lexus-teaser

Een door Japanse inside info gesterkte teaserfoto lijkt er op te wijzen dat Lexus zich wil gaan moeien in de wereld van de busjes. Dat busje zou gebaseerd zijn op de Toyota Alphard en een snuifje Lexus-kwaliteit over zich heen krijgen.

Het segment van de busjes mag in Europa dan wel in vrije val zijn, in China en andere regio's van Azië is er een sterke vraag naar grote busjes met plaats voor veel. Ook rijke klanten zouden steeds meer aan de deur van Lexus kloppen voor een busje. Het lijkt er dan ook op dat Lexus gaat inspringen op die markt met een Lexus-busje dat volgens insiders gebouwd zou worden in de Toyota Auto Body factory in Inabe (Japan).

Alles lijkt er dan ook op te duiden dat het busje van Lexus de Toyota Alphard als basis zal gebruiken. Een busje waarvan je kan zeggen dat het eigenlijk al een Lexus smoelwerk draagt. Een kwaliteitsupgrade à la Lexus moet het busje echter ook koopbaar maken voor het rijkere Lexus-cliënteel. Tijdens de Shanghai Auto Show later deze maand zal Lexus het doek halen van haar "verrassing".

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws