Breekt Mercedes met Renault-Nissan-alliantie?

Mercedes Renault Nissan

Daimler, het moederbedrijf van Mercedes, zou haar samenwerking met Renault-Nissan niet meer willen verlengen. Dat bericht Duits zakenmagazine Manager Magazin. Daardoor zou er een einde komen aan een intense samenwerking tussen twee giganten in de automobiel.

Het is momenteel nog een gerucht, want het is niet geheel duidelijk hoe het Duitse Manager Magazin aan de info kwam. De info weet alvast te zeggen dat Daimler op het punt staat haar banden met de Renault-Nissan-alliantie te breken.

Vraagtekens

De reden daarachter staat wat haaks op de bewering. Want Daimler zou de komende jaren fors willen besparen. Door te snijden in personeel (het magazine spreekt over 10.000 medewerkers) maar ook door de samenwerking te beëindigen met de Renault-Nissan-alliantie. Gek, want die alliantie zorgde er voor dat Mercedes wel eens miljarden kon besparen door motoren en technologieën samen te ontwikkelen.

Andere redenen kunnen natuurlijk zijn dat Daimler niet meer zwaar wil investeren in een nieuwe generatie smart/Twingo en dat de Duitsers geen zin hebben om vriendjes te blijven met een alliantie die kampt met zware interne problemen (lees: CEO die momenteel in de bajes zit). Pittig detail, binnenkort betreedt een nieuwe CEO bij Daimler de troon. Het zal dus afhangen van Ola Kallenius zijn visie om te zien hoe dit allemaal uitdraait.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie