Hyundai i30 N krijgt vierwielaandrijving

hyundai i30 n awd

Geen vrees puristen, de i30 N met voorwielaandrijving gaat niet op het kapblok, wel wil Hyundai de i30 N-range vergroten met de komst van een vierwielaangedreven versie en een automaat met dubbele koppeling. Een rechtstreekse rivaal voor de VW Golf R zeg maar.

Klant is koning en die klant wil steeds vaker vierwielaandrijving op zijn performante auto. Logisch ook, want 4WD maakt de beschikbare kracht bruikbaar in alle situaties. Dat weten ze bij Volkswagen met de Golf R, bij Mercedes met alle 4Matic-AMG-modellen en... binnenkort ook bij Hyundai.

Het Zuid-Koreaanse merk is namelijk volop aan het testen met een vierwielaangedreven i30 N. Die auto zal dan naast de voorwielaangedreven versie in de cataloog komen te staan. of die "i30 N 4WD" een vermogensboost krijgt is momenteel niet duidelijk. Momenteel beschikt de i30 N met Performance Pack over 275 pk. Een versie met vierwielaandrijving zou echter rechtstreeks uitkomen tegen de VW Golf R met 300 pk. Waardoor het niet ondenkbaar is dat Hyundai meer vermogen in pijplijn heeft zitten. Zo is de reguliere i30 N ook potenter dan een Golf GTI.

Wanneer we deze vierwielaangedreven versie juist te zien zullen krijgen is eveneens niet duidelijk. Wel zou er later dit jaar een i30 N met automaat verschijnen. Het uitgelezen moment om ook de 4WD-versie in de markt te zetten, Hyundai? We moeten tenslotte iets rijden in de sneeuw...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 15:58
afbeelding van Carlos

Dan toch een automaat :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws