Citroën plot nieuwe luxesedan

citroen flaship sedan 2021

Citroën CEO Linda Jackson liet tegenover Britse media vallen dat het merk binnen een paar jaar op de proppen zal komen met een nieuwe luxesedan. De spirituele opvolger van de C6 zeg maar.

Citroën en luxelimousines, het zijn twee termen die je zonder nadenken linkt. Met dank aan de originele DS, CX, XM en in recentere geschiedenis de C6. Sinds een jaartje of zeven is het echter opvallend stil bij Citroën op luxesedanvlak. Daar moet binnenkort verandering in komen.

CEO Linda Jackson vind namelijk dat Citroën het recht heeft op een luxeuze zakensedan. De auto zou zelfs al in ontwikkeling zijn en moet eigenzinnig als een Citroën worden. Daarme wordt zonder twijfel gedoeld op het rijcomfort maar ook een elektrische aandrijving wordt vaak getipt in de wandelgangen. Citroëns nieuwste sedan zal namelijk op een doorontwikkelde EMP-platform worden gebouwd (van de Peugeot 508 en co) dat batterijen kan huizen.

citroen flaship sedan 2021

Op het uiteindelijke resultaat is het evenwel nog een aantal jaartjes wachten. Ten vroegste 2021 mogen we ons aan meer informatie over de spirituele opvolger van de C6 verwachten. Het design, daar hebben we wel al meer informatie over, want de nieuwe wagen zou designtrekken van de heerlijke Cxperience Concept krijgen die in 2016 het daglicht zag.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws