Dit kan wel eens Kia productieplan tot 2022 zijn

Kia production plans

Een Amerikaans blog voor fans van Kia (ja, ze bestaan) zegt de productiemap van Kia in handen te hebben tot 2022. Daarin wordt er sprake gemaakt van onder andere een Kia Ceed SW Plug-in, een waterstofwagen, een elektrische sedan en en pick-up.

Met een korrel zout te nemen, volgende informatie. Want op geen enkele manier valt de gegeven kennis door "The #1 Kia News Blog" (hun eigen woorden) terug te traceren naar het Zuid-Koreaanse merk. Aan de andere kant valt het merendeel van de gedeelde planning perfect te verantwoorden met andere info die we al kregen. Waardoor we er voor 90% zeker van zijn, dat deze info ook echt klopt. En die info heeft het over 8 nieuwe auto's voor Kia die tussen vandaag en 2022 zullen verschijnen.

Plug der'in

Starten doet Kia deze zomer met de Optima. Of het over een facelift dan wel over een nieuwe gaat? Daar blijft de info wat vaag over. Wel weten we dat Kia de voorgaande drie generaties van de Optima maar steeds 5 jaar in productie liet. De huidige verscheen in 2015 waardoor het niet ondenkbaar is dat we binnen een paar maanden een nieuwe te zien krijgen om dan eind 2019 begin 2020 richting de dealers te rollen.

Kia production plans

In september is het dan tijd voor de Ceed SW. Of iets correcter, de Ceed SW zal vanaf dan aan de plug-in-aandrijving gaan. Met de techniek vanuit de Niro PHEV, zonder twijfel. Oktober staat dan weer in het teken van de XCeed, het crossoverbroertje van de Ceed. Met drie lanceringen op zak neemt Kia dan even een korte pauze tot 2020. Om dan het jaar binnen te vliegen met een knal.

EV, Waterstof!

Kia wil ons namelijk wakker schudden in januari met een nagelnieuwe potige sedan op waterstof. Het broertje van de Huyndai Nexo zeg maar. De Sorento SUV, die zal tegen de zomer in het nieuw worden gestoken. Mogelijks een facelift, hoogstwaarschijnlijk een nieuwe generatie. In het najaar is het dan eindelijk tijd voor haar elektrische sedan. Een auto die waarschijnlijk samen met Rimac in elkaar wordt geschroefd.

Kia production plans

Met het momentum van zes nieuwe wagens geeft Kia zichzelf even een sabbatjaar om in 2022 met nog twee nieuwe modellen op de proppen te komen. De éne is een nieuwe generatie van de Sedona, een minibusje dat niet bij ons wordt verkocht, de andere is een pick-up. Jawel, Kia gaat ook nog even aan de pick-up om daar een graantje mee te pikken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie