Volgens Dodge staat toekomst muscle car onder spanning

Dodge

Onder elektrische hoogspanning weliswaar. Heiligschennis of ogen openend? Hopelijk gaat Dodge niet al te veel klanten verliezen met deze nieuwe richting. Een elektrische of hybride muscle car. Waarom niet?

Tim Kuniskis, hoofd van de personenwagens bij FCA, heeft bij de collega’s van Automotive News laten vallen dat de toekomst van de performante wagens binnen de groep een groene keer gaat maken. Hij meld daar ook bij dat er voldoende bewijzen zijn dat elektrische- en hybride-wagens hand in hand gaat met sportief rijgedrag en indrukwekkende acceleratietijden.

De echte muscle car fans onder ons, waarbij het enkel goed is met een V8 onder de neus en een brullende uitlaat, moeten echter nog geen schrik hebben. Het gaat hier louter over een gedachtegang en zolang de hybride- en elektrische technieken prijzig blijven zal dit niet veranderen. Dodge beweert dat hun wagens ruim snel genoeg zijn –daar moeten ze het niet voor doen- en dat ze hun wagens betaalbaar willen houden voor de normale Amerikaan. De groene toekomst komt er, maar ze weten alleen nog niet wanneer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie