Ontslaat Mercedes binnenkort X-Klasse?

mercedes x-klasse productie 2019

Mercedes' eerste poging om een fundering te leggen in het pick-upsegment lijkt uit te draaien op een sisser. Geruchten stellen namelijk dat Mercedes vroeger dan laat een streep zal trekken door de X-Klasse. De Mercedes X-Klasse, het sterretje dat nooit echt scheen.

Met de X-Klasse poogde Mercedes in 2017 mee te profiteren van het stijgende succes in het pick-upsegment. Daarvoor nam het een risico door voor een gemakkelijkheidsoplossing te gaan. Want de X-Klasse is niet meer (maar ook niet minder) dan een omgebouwde Nissan Navara. An sich geen probleem, want ook de Renault Alaskan deelt zijn genen met de Japanner. Alleen vraagt Mercedes zo verdomd veel geld voor een Navara met ster voorop.

Overschat

Mercedes had er op gegokt dat klanten van Mercedes Van ook gewoon voor de X-Klasse zouden gaan tijdens de zoektocht naar een pick-up voor het bedrijf. Naast de Vito en Sprinter, zeg maar. Alleen is de X-Klasse een stuk duurder dan zijn basisproduct, de Nissan Navara en heeft Mercedes de vraag naar een pick-up misschien wat overschat. Te meer omdat Mercedes geen geschiedenis heeft met de markt. Denk je pick-ups, dan denk je Blauwe ovaal (Ford), niet Das Haus (Mercedes).

mercedes x-klasse productie 2019

Daarenboven gaat het momenteel niet zo goed met de Vans-afdeling van Mercedes. De tak verliest miljoenen waardoor Mercedes zich genoodzaakt ziet in te grijpen, met een reorganisatie van de producten als gevolg. Besluit Mercedes de X-Klasse dus in de portfolio te houden, dan is het enkel omdat de Duitsers niet onderuit een contract met de Japanners kunnen. In alle andere gevallen lijkt de ster uit de doven op de X-Klasse.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Philip 08:12
afbeelding van Philip

Ik ben mercedesrijder, maar zou hem ook niet kopen. Het geen echte is. Waar zijn ze mee bezig te werken met andere merken. MERCEDES is gewoon te commercieel geworden. Stop daarmee.
7

andre123 09:20
afbeelding van andre123

net zoals alle andere merken moet mercedes wel samenwerken om het financieel haalbaar te houden.
in zo goed als ALLE modellen zitten onderdelen van andere merken.
de steeds hogere eisen van de klanten zijn daar mede oorzaak van.
of elk merk in elk segment van de markt aanwezig moet zijn is dan weer een ander verhaal.
de samenwerking met de renault alliancie zorgt ervoor dat ze goedkoop een x versie op de markt kunnen brengen,die ze dan met mercedes prijzen kunnen verkopen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws