Volkswagen plant geen nieuwe Golf Sportsvan

volkswagen golf sportsvan

In 2014 werd de Golf Plus de Golf Sportsvan, in 2020 lijkt het einde van de Sportsvan nabij. Volgens Volkswagen ligt de oorzaak bij het versimpelen van de line-up, al is de grote boeman uiteraard de crossover-hype. Opa Louis koopt geen Golf Sportsvan meer, die koopt een T-Cross.

De kans is groot dat je niet eens weet wat de Golf Sportsvan nu juist is. We vergeven je het dan ook, want de "opgeblazen" Golf verkocht de laatste jaren voor geen meter. Met dank aan de crossovers natuurlijk. Het is dan ook geen verrassing dat Volkswagen heeft besloten om de Sportsvan op pensioen te sturen wanneer de volgende Golf het toneel betreedt.

Althans, dat weet hoofd van VW-marketing Jürgen Stackmann alvast te zeggen tegenover Britse media. Al zegt Stackmann dat het versimpelen van de line-up aan de basis ligt van het vertrek. Toch zou de toekomst van de MPV niet helemaal voorbij zijn. Volkswagen zou namelijk een nieuw model plannen dat de fakkel moet overnemen van de Golf Sportsvan én de Touran. Met een frisse naam, een fris design maar wel de techniek van de Golf. Met crossover-looks? Hoogstwaarschijnlijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie