Brengt Toyota de MR-2 terug met hulp van Porsche?

toyota mr 2 porsche concept

Tetsuya Tada, het brein achter de nieuwe Supra en ander sportief gerief van Toyota, liet tegenover Filipijnse media vallen dat hij nog altijd werk wil maken van een MR-2 revival. Op de vraag met welk automerk hij daarvoor in zee zou willen gaan was zijn antwoord verrassend: Porsche.

Met de GT86 en Supra heeft Toyota twee sportwagens in haar gamma staan. Auto's waarvoor het zonder schroom hulp zocht bij andere autobouwers. Om zo de kosten te kunnen drukken. Het is dus niet ondenkbaar dat moest er een MR-2 komen, Toyota ook daarvoor hulp heeft gezocht bij een andere constructeur. De GT86 werd samen ontwikkeld met Subaru (BRZ), terwijl de Supra een mengelmoes van BMW onderdelen is (Z4). Welk automerk perfect is voor de nieuwe MR-2? Porsche!

Duitse bondgenoot

Die opmerking gaf Chief Engineer van Toyota, Tetsuya Tada, alvast op de vraag die werd gesteld door Filipijnse media. Die vroegen met welk automerk Tada graag samen zou werken voor de vierde generatie MR-2. Zijn antwoord was dan ook kort en krachtig: "Porsche". Geen onlogische samenwerking. Want met de Boxster heeft Porsche een achterwielaangedreven cabrio met middenmotor. Het exacte recept van de vorige MR-2's. De boxermotor achterin, dat hoeft ook geen probleem te zijn, gezien Toyota ook een GT86 met boxermotor verkoopt.

Beeld je even in... een Toyota GR MR-2 die zich laat baseren op de Cayman GT4. Ik kreeg net een rilling over mijn rug...

Afbeelding is een render van Toyota-fan Esa Mustonen

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jelledr 21:10
afbeelding van Jelledr

De render vind ik enorm geslaagd zelfs beter dan de supra. Van mij mag er direct een nieuwe mr2 komen. Wagens bedoeld voor wat ze zijn. Sportieve uitlaatklep.
Weg met die ecologische zever. Dus graag sportieve benzine.
Mocht iedereen een sportieve 2 zitter hebben de wereld zou er veel beter uitzien.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws