Geruchtenmolen rond Mazda RX-9 draait weer op volle toeren

Mazda RX-9 gerucht wankelmotor patent

Aanstoker van dienst is een nieuw patent van het Japanse merk dat lijkt te suggereren naar het platform voor een sportwagen. Een platform met opvallend weinig plaats voorin de motorbaai. Een compacte wankelmotor, iemand?

Er zijn van die dingen die je zo graag ziet gebeuren dat elke strohals goed genoeg is om je er verrekt hard aan vast te houden. Het welles/nietes bestaan van de Mazda RX-9 als spirituele opvolger van de RX-7 en RX-8 is er zo eentje. Mazda plaagt al jaren met het idee, gevoed door de RX Vision concept. In 2016 was er nog een njet, nieuwe patenten lijken te suggereren dat er misschien toch een kans is.

Elektro-wankel-sportwagen?!

Er doken namelijk beelden op die door Mazda werden ingezonden met daarop een eigenaardig chassis. Eigenaardig in die zin dat de aanwezig componenten duidelijk sturen richting een sportieve auto. Althans, de ophanging met dubbele "vorken" aanwezig op de patenten is typisch voor een sportwagen. Toch vallen er ook wat eigenaardige zaken op.

Mazda RX-9 gerucht wankelmotor patent

Neem nu de motorbaai vooraan. Die is absurd klein voor een sportwagen. Maar laat Mazda nu net in staat zijn om een pittige kleine motor te bouwen: de wankelmotor. Oh ja, nu is het hek helemaal van de dam. Wij durven gerust nog een stap verder aan en stellen dat deze set-up ook goed is voor een elektromotor. Beeld je dus even in, een Mazda RX-9 met een elektromotor voorin, een accu onder het chassis en een wankelmotor achterin. Dromen mag, toch?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie