Jaguar: “I-Pace SVR is een kwestie van tijd”

Jaguar I-Pace SVR rumor gerucht

Een precies tijdschema is er nog niet, maar Jaguar wil wel degelijk een radicale versie van de elektrische I-Pace. Dat bevestigde de Special Vehicle Operations-afdeling aan het Britse Autocar.

Officiële plannen zijn er nog niet. Toch is de vraag niet zozeer of Jaguar een I-Pace SVR gaat bouwen, maar wanneer de Britten dat plannen te doen. Dat vertelde de baas van Jaguars SVO-afdeling, Michael van der Sande, aan het Britse Autocar.

“Klaar als licht op groen gaat”

Op dit moment ligt de prioriteit bij de SVO-divisie op modellen die een hoger volume draaien dan wat een elektrische I-Pace SVR Jaguar zou kunnen opleveren. Maar SVO heeft al ervaring met de auto’s die het bouwt voor de Jaguar I-Pace eTrophy. “Daar hebben we al heel wat uit geleerd, dus we zijn klaar als het licht op groen wordt gezet”, zegt Van der Sande.

Jaguar I-Pace SVR rumor gerucht

De auto’s uit de eTrophy produceren evenveel vermogen als de gewone I-Pace, maar krijgen vooral chassisaanpassingen. De I-Pace SVR zou heel wat meer pk’s krijgen om te kunnen concurreren met Tesla’s krachtige Performance-modellen. Of de knoop wordt doorgehakt in het voordeel van de SVR, hangt vooral af van de verkoopresultaten van de I-Pace, aldus Autocar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie