Toyota ziet toekomst in Mirai... en dus ook in waterstof

Toyota Mirai

Dat de Toyota Mirai niet bekend in de oren klinkt, is best mogelijk. De waterstofwagen van Toyota is in Europa moeilijk een succes te noemen. Toch blijft Toyota geloven in de technologie, want het Japanse merk maakt werk van een tweede generatie Mirai.

De Toyota Mirai is ondertussen 5 jaar oud, al is de kans groot dat je 'm nog nooit op onze wegen bent tegengekomen. Want Europa is nog niet helemaal klaar voor de auto op waterstof. Toch is Toyota best trots op haar Mirai die laatst de kaap van 100.000 verkochte exemplaren wereldwijd wist te halen. Anderzijds, voor een merk dat jaarlijks miljoenen auto's verkoopt is dat natuurlijk peanuts. Toch beseft Toyota dat het hier vooral over experimentele technologie gaat. Technologie die het verder wil zetten.

"Een tweede generatie", wist Takeshi Uchiyamada, bestuursvoorzitter van Toyota, aan het persbureau Reuters te beloven. De vermoedens zijn sterk dat de Prius-achtige vormen ook in de tweede generatie zullen terugkeren. Al zullen we daar volgend jaar meer uitsluitsel over krijgen, dan moet de nieuwe Mirai gepresenteerd worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Kris Puts 22:46
afbeelding van Kris Puts

Misschien eerder iets voor vliegtuigen en vrachtwagens maar in een verdere toekomst zeker 100%

Kris Puts 23:05
afbeelding van Kris Puts

De perfecte oplossing voor de toekomst maar ik denk eerst beginnen met zwaarder transport zoals vrachtwagens en bussen

Uw reactie