Plant BMW nieuwe hybride V8 voor de M5?

BMW M5 V8 hybride gerucht

Volgens geruchten zou BMW werken aan een nieuwe V8, die hybride ondersteuning zou krijgen. De nieuwe motor zou worden ingeplant in een eventuele M5 CS.

De huidige 4,4 liter grote V8 bij BMW gaat al een tijdje mee. Hij debuteerde in 2008, en doet in een krachtige en intussen grondig gewijzigde versie ook dienst in de huidige M5. Tot voor kort zag het ernaar uit dat die V8 in de huidige tijden van striktere uitstootnormen aan zijn laatste generatie bezig was.

Kleinere motor

Nu gaan er geruchten de ronde dat BMW aan een stevige update van de motor werkt. Die zou nog steeds twee turbo’s krijgen die tussen de cilinderbanken geplaatst zijn, maar zou iets kleiner worden. Denk eerder in de richting van 4 liter in plaats van 4,4 liter. De nieuwe motor, die intern de codenaam S68 zou meekrijgen, zou gebruik maken van hybride ondersteuning om te beantwoorden aan de strikte uitstootnormen en om meer vermogen te genereren.

BMW M5 V8 hybride gerucht

Dat laatste maakt hem interessant voor een eventuele BMW M5 CS, waar al een tijdje geruchten de ronde over doen. Die zou in het gamma boven de huidige M5 Competition komen en de 4 liter grote hybride V8 combineren met een dieetkuur. Verwacht wordt dat de huidige M5 volgend jaar mee gefacelift wordt samen met de gewone 5-Reeks, en dat de M5 CS over twee tot drie jaar zijn opwachting maakt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie