Toyota-hoofdingenieur hint naar komst nieuwe GT86, PR-team ontkent

Toyota GT86 opvolger gerucht

Tetsuya Tada is een man die bij Toyota met het nodige aanzien wordt behandeld. De ingenieur is immers verantwoordelijk voor de GT86 en Supra. Tada liet zich recent ontvallen dat er een nieuwe GT86 aankomt. Officieel wil Toyota echter nog niets kwijt.

Tada-san kan het weten: een nieuwe GT86 moet nog beter rijden dan de Supra. De Japanner liet zich onlangs ontvallen dat er een nieuw team is aangesteld om aan de GT86 te werken. Enigszins verrassend, want voor de Supra moest Toyota al de hulp inroepen van BMW, en eigenlijk leverde de tweeling Toyota GT86/Subaru BRZ niet helemaal het verhoopte succes op. In Nederland wordt hij bijvoorbeeld niet meer verkocht, al werd hij daar vooral door de BPM uit de markt geprijsd.

Lessen van de Supra

De hoofdingenieur van de GT86 en Supra wil een nieuwe GT86, die beter rijdt dan de Supra. Die laatste heeft het Toyota-team heel wat geleerd over stijfheid en zwaartepunten, lessen die Tada graag wil toepassen in de GT86-opvolger. De vraag is of Toyota opnieuw de handen in elkaar slaat met Subaru, kiest voor een eigen variant van het TNGA-platform, of eventueel gaat samenwerken met Mazda, dat ook aan een achterwielaangedreven platform werkt.

Al in Tokio?

De lokale PR-teams probeerden de woorden van de loslippige ingenieur nog te temperen door te stellen dat een nieuw team niet automatisch betekent dat er ook een nieuwe productieversie komt. Maar volgens Japanse bronnen zou de volgende GT86 al in conceptversie op het aankomende salon van Tokio te zien zijn. Binnenkort meer duidelijkheid dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin E 10:19
afbeelding van Kevin E

Toyota en Subaru hebben vandaag een nieuwe alliance ondertekend waar ook staat:

In pursuit of making ever-better cars beyond that achieved thus far by Toyota and Subaru

Bringing together both companies' strengths to jointly develop all-wheel-drive models that offer the ultimate sensation in all-wheel driving
Joint development of the next-generation Toyota 86 and Subaru BRZ

De nieuwe 86 en BRZ zijn al een tijdje in ontwikkeling.

Uw reactie