Officieel: Nieuwe Boxster & Cayman (UPDATE: Video)

Midden oktober hadden we het al over de details van de Boxster & Cayman (lees) maar nu is het allemaal lekker officieel. Geen gissen en graaien, gewoon facts and figures. Porsche heeft haar middenmotor modellen een meer zuinige aanpak gegeven die eveneens sterker en lichter uit de hoek komen. En dan leggen we vooral op zuinig de nadruk, want de aantal pk's die de nieuwe Boxster levert zijn niet spectaculair. Lees vast verder voor het volledige verslag en een 8-tal afbeeldingen!

 

 

Eerst en vooral hebben beide modellen de nieuwe trendupdates meegekregen. Dit houdt in dat ze een nieuwe bumper en nieuwe koplampen kregen, afgewerkt met LED-lampjes. Achteraan kan je de LED'jes ook terugvinden en Porsche biedt eveneens de optie dagverlichting in LED aan.

Onder de motorkap hebben we gelukkig ook enkele belangrijke wijzigingen. De Boxster krijgt basis een 2.9 liter zescilinder mee die 255pk oplevert, net zoals de Cayman, maar die mag het met 265pk stellen. Op zich geen super-getallen, dat kan je niet ontkennen, maar misschien dienen beide modellen daar ook niet voor. In mijn omgeving in de Boxster ook geen geliefd model en wordt het liever niet dan wel gezien, al is dat subjectief.

De motor die in beide modellen te vinden is is 11% zuiniger, en dat is zeer knap van Volkswagen Porsche. Met nu maar 8,9 liter per 100km kan je dit enkel een zuinige sportwagen noemen. En deze sportwagen heeft ook een S-variant, die heb je overal nudaags. De S versie draagt een 3,4 liter motor mee met directe injectie die de 310 of 320 paarden vervangt. De S-motoren doen het qua zuinigheid nog beter met 16% (tot 9,2 liter per 100km).

Naast al die zaken heb je als bestuurder ook de controle over stoelverwarming & stoelventilatie, USB en iPod aansluiting en optionele voice-control. Ook de remmen zijn beter door de nieuwe generatie PSM (Porsche Stability Management).

Exacte Belgische prijzen zijn er niet, al zullen de Europese prijzen voor de Boxster & Cayman respectievelijk €38.600 en €41.700 bedragen, exclusief belastingen, of course.

bron: autoblog

Porsche Boxster S

Porsche Caymann S

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
190d 17:21
afbeelding van 190d

wat een verschil :p

Thomas A 21:12
afbeelding van Thomas A

Inderdaad schokkend verschil!
Ik wil er nog steeds wel één :)

Uw reactie