Officieel: Audi RS5 (2010)

Update: Prijs bekend - Sinds het lekken van de brochurefoto's kan de doorsnee Autofans lezer elke nacht dromen over alweer een pareltje dat niet zou misstaan in zijn garage. Vandaag is echter de officiële uitleg gekomen vanuit het Audi hoofdkantoor en kunnen we daar nog gerust een paar nachtjes bij doen. De RS5 ziet er schitterend uit en is opnieuw misschien wel de stijlvolste in zijn klasse.

Audi RS5 2010

Onder de kap schuilt de 450 pk sterke V8, gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic versnellingsbak, die een 4.2 liter (FSI) grote longinhoud heeft. Dat aantal paarden komt helemaal vrij, uiteraard op de vier wielen, vanaf 8.250 toeren per minuut. Het koppel zou 430 Nm bedragen vanaf 4.000 toeren. Het standaardsprintje naar 100 km/u gebeurt in amper 4,6 seconden. De topsnelheid is zoals steeds 250 km/u.

Audi RS5 2010

Binnenin zien we de ongelooflijke Audi kwaliteit met de nodige lederen afwerking, alcantra, carbon en een mooi paar sportstoelen. De prijs van al dat moois in de UK bedraagt 68.000 euro. De officiële prijs in België is nog niet bekend.

Audi RS5 2010

Reacties: 3 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Christophe 18:58
afbeelding van Christophe

Ik zou vragen naar de prijs, maar bij nader inzien maakt me dat eigenlijk weinig uit. :P Ik vind het wel wat hebben, hij moest er zeker komen, maar zoals bij elke sportsedan vind ik dit ding veel te zwaar om leuk te rijden.

Pieter Aertgeerts 21:20
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Bij deze: 68.000 euro op de Britse markt.

Techno Patat 20:04
afbeelding van Techno Patat

valt nog goed mee van prijs, maar hoeveel gaat er nog van over blijven bij ons? zal wel een pakje bijkomen denk ik!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws