Officieel: Ferrari F150

Drukke tijden in Maranello. Na de voorstelling van de FF is het nu tijd om de schijnwerpers op de F150 racewagen te richten. Daarmee onthult Ferrari als eerste van alle F1-constructeurs de wagen voor dit seizoen.

Ferrari wil dit seizoen beter presteren dan vorig seizoen. Bedoeling is dat het merk de eindzege sneller veiligstelt en ze deze niet in de laatste race kwijtspelen

zoals vorig seizoen gebeurde. Daarvoor moet de wagen al van bij het begin competitief zijn, waar ze vorig jaar pas na een aantal races de juiste drive te pakken hadden. De F150 weegt inclusief water, olie en rijder zowat 640 kg. De motor is een 2.4 V8 met 32 kleppen en weegt zelf 95 kg. Cijfers over vermogen of prestaties werden niet vrijgegeven.

Na de voorstelling van vandaag krijgt Felipe Massa de eer om de wagen in te rijden. Later gaat het naar Valencia waar de eerste wintertests plaatsvinden. Het Formule1-seizoen zelf begint in maart met de GP van Bahrein.

Bekijk hier de 2011-kalender voor de Formule 1

Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Quin 10:52
afbeelding van Quin

Wel fan van die Italiaanse achtervleugel ;).

Olivier 12:47
afbeelding van Olivier

die lange staartvin is verdwenen. Vorig seizoen moest iedereen er plots een hebben

Nathan 14:17
afbeelding van Nathan

Hier zijn enkele vergelijkingen met die van vorig seizoen. <a href="http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/01/ferrari_front_comp..., <a href="http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/01/ferrari_top_compar..., <a href="http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2011/01/ferrari_side_copar... </a>.

En een <a href="http://www.youtube.com/watch?v=AC4_ZZLIhAA">filmpje</a> met de meest relaxendere muziek alltertijden.

Ben ook blij dat er terug Pirelli's onder zitten ;)

Quin 15:31
afbeelding van Quin

Amai, die hoogte van de neus is wel serieus verschil, eh :s.

En ik vind positie van spiegels nu wel wat vreemd, gaan die niet voor meer luchtwrijving zorgen nu ze sterk naar buiten staan?

bengel 17:31
afbeelding van bengel

De ferrari kleurt al schaamrood, as ge dernaar kijkt, dat belooft.......

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws